Genèse d’un répas

  • Engels Origins of a Meal
? %
Documentaire
Frankrijk, 1979, 115 min

Regie:

Luc Moullet

Scenario:

Luc Moullet

Camera:

Richard Copans

Acteurs:

Luc Moullet
(meer functies)

Samenvattingen(1)

In Genèse d'un repas wordt op aanschouwelijke wijze het principe van de vergelijkende economie uitgelegd. Wat is de waarde van een blikje Senegalese tonijn, een Franse omelet of een tros bananen uit Ecuador? Waarom verdient men in Senegal vier keer minder dan in Frankrijk, terwijl de gemiddelde kosten voor levensmiddelen er twintig procent hoger liggen dan in Frankrijk? Allemaal vragen die de kloof tussen de produktie en de consumptie van voedsel illustreren. Genèse d'un repas is een provocerende documentaire. Filmmaker Moullet geeft in zijn werk blijk van een scherpzinnig oog voor de absurditeit van de wereld. Op ogenschijnlijk luchtige toon zet hij de ondoorgrondelijke economische structuren uiteen die er de oorzaak van zijn dat in een wereld waar een miljard mensen ondervoed is, grote voedselvoorraden aan dieren gevoerd kunnen worden. Daaronder schuilt echter het bittere verhaal van hongersnood en dood. (International Documentary Film Festival Amsterdam)

(meer)